|

برپایی فستیوال ملی خوراک رشت و رویدادهای فرهنگی فرصتی ناب برای معرفی هر چه بیشتر آداب و رسوم به ویژه فرهنگ غذای استان گیلان است.

ابیانه نقطه ‏ای خوش منظره و خوش آب و هوا که دارای موقعیت طبیعی مساعد و نیز قدمت تاریخی چهار هزار ساله می باشد. در دوره صفویه، هنگامی که شاهان صفوی برای ییلاق به نطنز می ‏رفتند، بسیاری از نزدیکان آنها و درباریان ترجیح می ‏دادند در این روستا اقامت نمایند. به اعتبار معماری بومی و بناهای تاریخی پرتنوع آن، از روستاهای مشهور ایران است. ابیانه با آب و هوای معتدل، دارای موقعیت...
چهارشنبه، 15 دی 1400 - 09:54
تعداد بازدید: 2628
مختوم قلی فراغی – بخش دوم ؛ امام حسن و امام حسین - مختوم قلی سندان قورقار يوره گيم - حق يانيند مقبول بولسين ديله گيم - حسن حسين عرشي كرسي گره گيم كربلا ده شهيد اتدينگ سن دنيا ترجمه : - اي مختوم قلي، دلم از تو مي ترسد - بلكه در نزد حق حاجتم مستجاب گردد - حسن و حسين، عرش عالم را طلب مي‌كنم - اي دنيا، توآنان را در كربلا شهيد كردي شاعر در شعر (زر اولماز ) به...
دوشنبه، 13 دی 1400 - 14:24
تعداد بازدید: 2274
اوجیزک اوجیزک همان آبگوشت محلی سیستان است که گوشت ندارد. این غذا تا حدودی شبیه اشکنه هم است. ادویهٔ اصلی این غذا آچار (نوعی ادویه محلی) است. برای پخت اوجیزک به گوجه، روغن (ترجیحاً روغن محلی)، پیاز، آب، سیب‌زمینی و آچار نیاز دارید. البته در نوعی دیگر از این غذا به آن تخم‌مرغ هم اضافه می‌کنند. منبع: اتاقک عکس از: سایت کوک پد
یکشنبه، 12 دی 1400 - 16:51
تعداد بازدید: 2012
ماش پلو ماش پلو از دیگر غذاهای محلی گلستان به شمار می‌رود که به دلیل سادگی معمولاً به‌عنوان پیش‌غذا نیز استفاده می‌شود. این پلو با ماش، برنج، گوشت چرخ‌کرده، زعفران، پیاز، روغن‌زیتون، نمک و روغن تهیه می‌شود. چکدرمه یا ترکمن پلو چَک دُرمَه، نام غذایی ترکمنی به معنی بِکش وانَستا! یا سِرو کن و معطل نکن! چون خوشمزه است. این غذا ازنظر پخت و مواد آن نزدیک به استامبولی پلو نزد فارس‌...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 16:32
تعداد بازدید: 2041
بلغور پلو ازجمله غذاهای سنتی استان خراسان جنوبی که دارای روغن‌زیتون، رب، بلغور، و عصارهٔ مرغ و گوشت است و ارزش غذایی بالایی دارد. بلغور پلو در مدت‌زمان نسبتاً کوتاهی آماده می‌شود و طعمی لذیذ دارد. قوروت بادمجان قوروت بادمجان یکی از غذاهای محلی استان خراسان و بیرجند است. برعکس بلغور پلو تهیهٔ قوروت بادمجان کمی مشکل است، چراکه نیاز به سابیدن کشک دارد. منبغ: اتاقک عکس از: ...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 15:53
تعداد بازدید: 2272
معروف‌ترین غذاهای سنتی استان سمنان سبزی‌پلو دامغانی، خورشت هویج و پسته، خلال پلو، ته‌چین گرمسار، چرتمه‌پلو، تاک‌پلو، ته‌چین کشمش و لپه سمنان، ته‌چین شهمیرزاد، مانی پلو و چلو گوشت هستند. خورشت هویج و پسته این غذای سنتی محبوبیت و شهرت فراوانی در سراسر کشور دارد. این غذا از ترکیب موادی مانند هویج، گوشت سینهٔ مرغ، پیاز، زعفران، نمک، فلفل، شکر، آب‌غوره، برنج، روغن حیوانی و خلال پسته تهیه می‌...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 15:33
تعداد بازدید: 2101
در گویش کتولی "کله کش" را جاده ی دامنه ی کوه که رو به بالاست میگویند. در موسیقی مقامی کتول "کله کش" به معنی آوازی است در اوج و بسیار بلند وکشیده که دارای حزنی نفس گیر و ژرف میباشد و در ردیف آوازی موسیقی کتول بعد از "هِرایی" و " راستِ مِقام " خوانده میشود. در لغت؛ این اسم مرکب از " کَلِّه " به معنی بلندی و بالایی و " کَش" ، بن مضارع از فعل...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 14:50
تعداد بازدید: 4583
آبگوشت بادمجان و کشک ترکیبات اصلی این غذا کشک ساییده، گوشت قرمز، نخود، لوبیا سفید، سیب‌زمینی، پیاز، بادمجان، چغندر، خیار به همراه نمک، زردچوبه و فلفل است. پخت این غذا کمی دردسر دارد و به زمان زیادی برای پخت لازم دارد. اوماچ آش اوماچ آش یا آش عوماج یکی از قدیمی‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای محلی کرمان است که سرشار از مواد معدنی و مغذی است. ترکیبات اصلی این آش را چغندر، عدس، پیاز،...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 14:43
تعداد بازدید: 1835
کاتوغ یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است که طرفداران زیادی دارد. این غذا مانند دیگر غذاهای محلی این استان از ماهی تهیه می‌شود و مناسب علاقه‌مندان به غذاهای دریایی است. مواد لازم برای تهیه این غذا عبارت است از ماهی شور، تمبر هندی، سیب‌زمینی و پیاز و ادویه‌جات می باشد. زیبون این غذای لذیذ بر پایه ماهی طبخ می‌شود و در قشم محبوبیت بیشتری دارد. برای تهیه زیبون به ماهی، برنج، لی...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 14:18
تعداد بازدید: 2010
دمی لخلاخ لخلاخ معنای بوی خوش است. این غذا اصالتاً از سواحل عربی خلیج‌فارس آمده است و در طی سال‌ها در میان مردم جنوب جاافتاده است. مردم بوشهر این غذا را با ماهی‌هایی مثل هامور، سنگسر، سبیتی و سرخو تهیه می‌کنند. مواد لارم برای تهیه این غذا ماهی، برنج، سیر، پیاز، کره یا روغن، شوید (شبت) است. گمنه گمنه یا للک یکی از غذاهای سنتی بوشهر، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد (لرها به این ...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 13:58
تعداد بازدید: 1654
صفحه 83 از 88ابتدا   قبلی   78  79  80  81  82  [83]  84  85  86  87  بعدی   انتها   

عضویت در خبر نامه