|

محمدرضا اسحاقی گرجی، خواننده و نوازنده دوتار از مقام‌دانان موسیقی مازندران؛ تولد ۱۳۲۶

شنبه، 17 آبان 1404 - 10:46

سیستان و بلوچستان، سرزمین کهن جنوب شرق ایران در دل خود یکی از کهن‌ترین و اصیل‌ترین سبک‌های موسیقی کشور را جای داده است؛ موسیقی‌ محلی بلوچی که از عمق تاریخ تا روزگار معاصر، بیانگر زیست، احساس و جهان‌بینی مردمان این خطه است.

دوشنبه، 12 آبان 1404 - 11:42

دبیر جشنواره بیت و حیران: استان ما به رنگین کمان اقوام شهرت دارد و از غنی‌ترین خاستگاه‌ها در زمینهٔ موسیقی نواحی ایران است. تنوع فرهنگی و قومی این منطقه، گنجینه‌ای بی‌بدیل از نغمه‌ها، آواها و آیین‌های موسیقایی را در خود جای داده و جشنواره بیت و حیران فرصت ارزشمندی برای معرفی و پاسداشت آن فراهم کرده است.

یکشنبه، 11 آبان 1404 - 11:12

«زنانه مِقام» تالیف محمدرضا برزگر پژوهشگر، مدرس موسیقی و نوازنده دوتار کتول با موضوع موسیقی زنان منطقه کتول منتشر شد.

یکشنبه، 27 مهر 1404 - 11:10

مسئول اجرای جشنواره‌ها و رویدادهای هنری انجمن موسیقی جنوب کرمان از برگزاری شب های موسیقی جیرفت و انتشار فراخوان شرکت در رویداد خبر داد و گفت: این برنامه فرصتی برای معرفی استعدادهای جوان و ایجاد شور و نشاط اجتماعی در شهر جیرفت در نظر گرفته شده است.

یکشنبه، 27 مهر 1404 - 09:48

«جشنواره موسیقی بیت و حیران» بستری برای بازتاب فرهنگ موسیقایی زاگرس و ایران، و حرکتی فرهنگی و اجتماعی برای تداوم میراث موسیقایی است.

دوشنبه، 21 مهر 1404 - 13:06

احمد صدری پژوهشگر موسیقی که دبیری چهار دوره جشنواره موسیقی نواحی را عهده دار بوده به تاریخچه این جشنواره و بررسی روند هفده دوره آن پرداخته است.

یکشنبه، 20 مهر 1404 - 13:48

جشنواره فرهنگی و هنری «سیاوچمانه» با هدف پاسداشت و ترویج موسیقی اصیل کُردی منطقه هورامان‌ به زودی در شهرستان سروآباد برگزار می‌شود.

چهارشنبه، 16 مهر 1404 - 10:32

مراسم افتتاحیه جشنواره و نمایشگاه اقوام ایرانی، ۱۴ مهرماه به مناسبت هفته تهران برگزار شد.

چهارشنبه، 16 مهر 1404 - 10:14

بِیْت و باو، منظومه‌های داستانی کردی که موضوع اغلب آنها عشق و حماسه است. این منظومه‌ها را آوازه‌خوانهای کرد همراه با آهنگ می‌خوانند. بیت‌خوانی را بازماندۀ سنت خنیاگری در ایران باستان می‌دانند.

چهارشنبه، 09 مهر 1404 - 11:50
صفحه 1 از 42ابتدا   قبلی   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  بعدی   انتها   
نائب علی صحرا روشن (فرزند استاد نیاز علی صحرا روشن) نوازنده، خواننده و مقام‌دان موسیقی شمال خراسان که سرپرستی گروه‌های «صحرا روشن» و «طرقه» را به عهده دارد، یکی از آخرین بازماندگان بخشی‌های منطقه است. او همواره با همراهی خان‌محمد آدینه‌پور (نوازنده قشمه و موسیقی‌دان شمال خراسان) در جشنواره‌ها و محافل به اجرای برنامه می‌پردازد. آدینه‌پور که دارای مدرک درجه یک هنری (دکترا) اس...
شنبه، 18 دی 1400 - 10:16
تعداد بازدید: 2363
ابیانه نقطه ‏ای خوش منظره و خوش آب و هوا که دارای موقعیت طبیعی مساعد و نیز قدمت تاریخی چهار هزار ساله می باشد. در دوره صفویه، هنگامی که شاهان صفوی برای ییلاق به نطنز می ‏رفتند، بسیاری از نزدیکان آنها و درباریان ترجیح می ‏دادند در این روستا اقامت نمایند. به اعتبار معماری بومی و بناهای تاریخی پرتنوع آن، از روستاهای مشهور ایران است. ابیانه با آب و هوای معتدل، دارای موقعیت...
چهارشنبه، 15 دی 1400 - 09:54
تعداد بازدید: 3132
مختوم قلی فراغی – بخش دوم ؛ امام حسن و امام حسین - مختوم قلی سندان قورقار يوره گيم - حق يانيند مقبول بولسين ديله گيم - حسن حسين عرشي كرسي گره گيم كربلا ده شهيد اتدينگ سن دنيا ترجمه : - اي مختوم قلي، دلم از تو مي ترسد - بلكه در نزد حق حاجتم مستجاب گردد - حسن و حسين، عرش عالم را طلب مي‌كنم - اي دنيا، توآنان را در كربلا شهيد كردي شاعر در شعر (زر اولماز ) به...
دوشنبه، 13 دی 1400 - 14:24
تعداد بازدید: 2604
اوجیزک اوجیزک همان آبگوشت محلی سیستان است که گوشت ندارد. این غذا تا حدودی شبیه اشکنه هم است. ادویهٔ اصلی این غذا آچار (نوعی ادویه محلی) است. برای پخت اوجیزک به گوجه، روغن (ترجیحاً روغن محلی)، پیاز، آب، سیب‌زمینی و آچار نیاز دارید. البته در نوعی دیگر از این غذا به آن تخم‌مرغ هم اضافه می‌کنند. منبع: اتاقک عکس از: سایت کوک پد
یکشنبه، 12 دی 1400 - 16:51
تعداد بازدید: 2273
ماش پلو ماش پلو از دیگر غذاهای محلی گلستان به شمار می‌رود که به دلیل سادگی معمولاً به‌عنوان پیش‌غذا نیز استفاده می‌شود. این پلو با ماش، برنج، گوشت چرخ‌کرده، زعفران، پیاز، روغن‌زیتون، نمک و روغن تهیه می‌شود. چکدرمه یا ترکمن پلو چَک دُرمَه، نام غذایی ترکمنی به معنی بِکش وانَستا! یا سِرو کن و معطل نکن! چون خوشمزه است. این غذا ازنظر پخت و مواد آن نزدیک به استامبولی پلو نزد فارس‌...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 16:32
تعداد بازدید: 2364
بلغور پلو ازجمله غذاهای سنتی استان خراسان جنوبی که دارای روغن‌زیتون، رب، بلغور، و عصارهٔ مرغ و گوشت است و ارزش غذایی بالایی دارد. بلغور پلو در مدت‌زمان نسبتاً کوتاهی آماده می‌شود و طعمی لذیذ دارد. قوروت بادمجان قوروت بادمجان یکی از غذاهای محلی استان خراسان و بیرجند است. برعکس بلغور پلو تهیهٔ قوروت بادمجان کمی مشکل است، چراکه نیاز به سابیدن کشک دارد. منبغ: اتاقک عکس از: ...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 15:53
تعداد بازدید: 2618
معروف‌ترین غذاهای سنتی استان سمنان سبزی‌پلو دامغانی، خورشت هویج و پسته، خلال پلو، ته‌چین گرمسار، چرتمه‌پلو، تاک‌پلو، ته‌چین کشمش و لپه سمنان، ته‌چین شهمیرزاد، مانی پلو و چلو گوشت هستند. خورشت هویج و پسته این غذای سنتی محبوبیت و شهرت فراوانی در سراسر کشور دارد. این غذا از ترکیب موادی مانند هویج، گوشت سینهٔ مرغ، پیاز، زعفران، نمک، فلفل، شکر، آب‌غوره، برنج، روغن حیوانی و خلال پسته تهیه می‌...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 15:33
تعداد بازدید: 2408
در گویش کتولی "کله کش" را جاده ی دامنه ی کوه که رو به بالاست میگویند. در موسیقی مقامی کتول "کله کش" به معنی آوازی است در اوج و بسیار بلند وکشیده که دارای حزنی نفس گیر و ژرف میباشد و در ردیف آوازی موسیقی کتول بعد از "هِرایی" و " راستِ مِقام " خوانده میشود. در لغت؛ این اسم مرکب از " کَلِّه " به معنی بلندی و بالایی و " کَش" ، بن مضارع از فعل...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 14:50
تعداد بازدید: 5184
آبگوشت بادمجان و کشک ترکیبات اصلی این غذا کشک ساییده، گوشت قرمز، نخود، لوبیا سفید، سیب‌زمینی، پیاز، بادمجان، چغندر، خیار به همراه نمک، زردچوبه و فلفل است. پخت این غذا کمی دردسر دارد و به زمان زیادی برای پخت لازم دارد. اوماچ آش اوماچ آش یا آش عوماج یکی از قدیمی‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای محلی کرمان است که سرشار از مواد معدنی و مغذی است. ترکیبات اصلی این آش را چغندر، عدس، پیاز،...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 14:43
تعداد بازدید: 2098
کاتوغ یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است که طرفداران زیادی دارد. این غذا مانند دیگر غذاهای محلی این استان از ماهی تهیه می‌شود و مناسب علاقه‌مندان به غذاهای دریایی است. مواد لازم برای تهیه این غذا عبارت است از ماهی شور، تمبر هندی، سیب‌زمینی و پیاز و ادویه‌جات می باشد. زیبون این غذای لذیذ بر پایه ماهی طبخ می‌شود و در قشم محبوبیت بیشتری دارد. برای تهیه زیبون به ماهی، برنج، لی...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 14:18
تعداد بازدید: 2274
صفحه 87 از 93ابتدا   قبلی   82  83  84  85  86  [87]  88  89  90  91  بعدی   انتها   

عضویت در خبر نامه