|

«دانشنامه هنر عاشیقلار» در دو جلد با عنوان‌های «تاریخ، ادبیات و موسیقی عاشیقی» و «زندگی نامه ۲۸۵ اوزان و عاشیق» به کوشش علی پولاد منتشر شده است.

چهارشنبه، 25 تیر 1404 - 09:55

 دوتار سازی است از خانواده سازهای زهی (ذی‌‎الاوتار) که به تنبور خراسانی نیز شهرت دارد. این ساز دارای کاسه‌ای به شکل نیمه گلابی است که دو نوع ‎یک‎ تکه و ترک‌ه‎ای دارد.

دوشنبه، 23 تیر 1404 - 10:28

 مشهور به خلیفه غلام مارگیری؛ آوازخوان، خنیاگر، بابا زار و نوازنده دف؛ متولد ۱۳۱۳ روستای گرازوئیه بندزرک میناب - درگذشت ۸ خرداد ۱۳۹۴

دوشنبه، 23 تیر 1404 - 10:16

مهلت ارسال آثار به نهمین جشنواره کهن آواهای تنبور و موسیقی کُردی با توجه به اتفاقات اخیر کشور تا دهم مردادماه تمدید شد

دوشنبه، 23 تیر 1404 - 09:11

نوازندهٔ شمشال اهل کردستان؛ متولد ۱ دی ۱۳۰۴ – درگذشت ۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۸

چهارشنبه، 18 تیر 1404 - 10:35

ژان شاردن در سال ۱۶۴۳ در پاریس به دنیا آمد. در سال۱۶۶۶ میلادی و در دوره سلطنت شاه عباس دوم، از راه خلیج فارس به اصفھان آمد و تا سال ۱۶۷۰ میلادی در ایران ماند. در قسمت اول سفرنامه‌ی ژان شاردن نظر کلی این جهانگرد در خصوص ایران و ایرانیان و همچنین توصیف شهر اصفهان، پایتخت ایران در دوره صفوی را خواندیم. اینک بخش دوم سفرنامه‌ی شاردن را از سایت هزارک می خوانید.

دوشنبه، 16 تیر 1404 - 10:04

در ماه محرم، شهرستان نطنز با آیین‌های کم‌نظیر خود، صحنه‌ای از عشق و ارادت به امام حسین(ع) را به نمایش می‌گذارد، مراسمی چون مرکب‌گردانی در روستای کمجان، جغجغه‌زنی در ابیانه و نخل‌گردانی در بادرود، نه تنها ثبت ملی شده‌اند، بلکه روایتگر پیوند ناگسستنی تاریخ، فرهنگ و ایمان مردم این خطه هستند.

چهارشنبه، 11 تیر 1404 - 14:04

«عَلَم پیغمبر» یکی از آیین‌های محرم در استان هرمزگان است که با قدمتی نزدیک به ۴ قرن، هرساله روز پنجم ماه محرم با حضور جمعیت گسترده‌ای در شهرستان میناب برگزار می‌شود.

چهارشنبه، 11 تیر 1404 - 13:46

آلبوم «ایرانویج» به آهنگسازی صادق چراغی و بر اساس اشعار فردوسی منتشر شد.

چهارشنبه، 11 تیر 1404 - 10:21

ژان شاردن در سال 1643 میلادی، مطابق با 1002 هجری خورشیدی، در پاریس به دنیا آمد. پدرش جواهر ساز و تاجری ثروتمند بود. او در بیست و دو سالگی، به نمایندگی پدرش و به منظور رسیدگی به امور تجاری وی راھی ھند شد. طی این سفر، در سال 1666 میلادی و در دوره سلطنت شاه عباس دوم، از راه خلیج فارس به اصفھان آمد و تا سال 1670 میلادی که به پاریس بازگشت، در ایران ماند.

دوشنبه، 09 تیر 1404 - 10:07
صفحه 1 از 38ابتدا   قبلی   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  بعدی   انتها   
سوپ بلغور این سوپ، یکی از غذاهای لذیذ و سنتی شهر ارومیه است و در زبان ترکی به آن ” یارما شوباسی” می‌گویند. دلیل مشهور بودن این غذا، داشتن فیبر فراوان و مواد مغذی در تهیه آن است که برای پیشگیری از بیماری‌هایی همچون سرطان پیشنهاد می‌شود. عکس از سایت دلگرم آش کلم ارومیه آش کلم ارومیه، یکی از آش‌های مشهور و خوشمزه زمستانی ارومیه‌ای است که با بلغور، برنج، پیاز، کلم‌برگ...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 09:43
تعداد بازدید: 1950
جغوربغو جغوربغور (چغول پغول، جیغیر بیغیر) نوعی خوراک است که طبخ سریع و آسانی دارد و از غذاهای محلی و خاص زنجان به شمار می‌رود. البته ابن غذا در شیراز هم وجود دارد اما به آن، توتُوِی یا توتاب‌ه‌ای می‌گویند. این غذای سنتی خوشمزه متشکل از جگر سفید و سیاه, سیب‌زمینی, پیاز و ادویه است و البته گاهی هم بسته به سلیقه آن را در رب انار تفت می‌دهند. خورش (خورشت) آلوچه با مرغ این خورشت از اص...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 09:21
تعداد بازدید: 2004
قیمه نثار می‌دانستید قیمه نثار یک غذای قزوینی است؟ قیمه نثار یکی از لاکچری‌ترین غذاهای محلی استان قزوین است که حالا در تمام ایران پخته می‌شود. ممکن است در هر شهری مردم قیمه نثار را با دستور مورد نظر خودشان بپزند. اما در کل ترکیب اصلی این غذا همان ترکیبی است که همه ما از قیمه می‌شناسیم. خلال بادام و پسته، خلال پوست پرتقال و زرشک از دیگر موادی هستند که با هم تفت داده می‌شوند و همراه قیمه میل م...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 09:01
تعداد بازدید: 1943
طعم و عطر غذاهای سنتی مشهد که حاصل خوش سلیقگی مردم این منطقه است از یاد هیچ مسافری نخواهد رفت و جزیی از بهترین خاطرات هر مسافری است. پلو مخلوط پلو مخلوط یکی از غذاهای محلی ایران است که در شهر مشهد پخته می‌شود. مخلوط نام برازنده‌ای برای این غذاست؛ پلو مخلوط در واقع ترکیبی از همان استانبولی و لوبیا پلو است. مواد اولیه این غذا گوشت، برنج، پیاز، هویج، رب گوجه فرنگی و ادویه‌های مختلف است. هم...
شنبه، 11 دی 1400 - 16:08
تعداد بازدید: 1889
مرغ شکم پر مرغ شکم پر یکی از اصیل‌ترین غذاهای مازندران است که خیلی هم اعیانی به شمار می‌رود. این غذا را معمولاً در مهمانی‌ها می‌پزند و در مجالس مهم سرو می‌شود. برای پخت این غذا شکم یک مرغ درسته را خالی می‌کنند و با مواد مخصوص پر می‌کنند. این مواد مخصوص از سبزیجات، پیاز داغ، اناردون، گردو، زرشک یا آلوچه، قیسی، آلو و آب نارنج تشکیل می‌شود. به جای مرغ می‌توان از اردک یا خروس هم استفاده کرد. پختن ی...
شنبه، 11 دی 1400 - 15:01
تعداد بازدید: 1612
کوفته‌های یزدی درست که کوفته یکی از غذاهای معرف تبریزی است اما در شهرهای دیگری مثل یزد هم کوفته به عنوان غذاهای محلی پخته می‌شود. یزدی‌ها چهار جور کوفته دارند: کوفته لپه، کوفته برنجی، کوفته هویج و کوفته نخودچی. در کل این کوفته‌ها شبیه همان کوفته تبریزی هستند با این تفاوت که در هرک دام یکی از مواد اولیه متفاوت است. نام هر یک از این غذاها نشان می‌دهد که کدام مواد اولیه در آن‌ها متفاوت است. ...
شنبه، 11 دی 1400 - 14:05
تعداد بازدید: 1934
کلم پلو در شیراز از هر کسی سراغ غذاهای شیرازی را بگیرید، کلم پلو را به شما معرفی می‌کند. معروف‌ترین غذای شیراز کلم پلو است که البته با کلم پلوهای سایر شهرها فرق دارد. به غیر از کلم، از سبزیجات معطر، گوشت و ادویه‌های مختلفی در پخت این غذا استفاده می‌شود. همین سبزیجات و ادویه‌ها هستند که دلیل اصلی تغییر طعم و مزه کلم پلوی آشپزهای مختلف می‌شوند. یادتان باشد کلم پلو را حتما با سالاد شیرازی نوش جان ...
شنبه، 11 دی 1400 - 13:01
تعداد بازدید: 1529
بریانی شکم‌گردی در اصفهان یکی از اصلی‌ترین جاذبه‌های تفریحی و گردشگری است. این موضوع را وقتی متوجه می‌شوید که برای خوردن بریانی ساعت‌ها در صف رستوران‌های نزدیک به سی‌و‌سه‌پل ایستاده باشید و انتظار بکشید. اما وقتی نوبت به شما رسید می‌بینید که این انتظار ارزشش را داشت. ترکیب گوشت گوسفند، جگر سفید، نان سنگک و سبزی خوردن تازه تبدیل به غذایی کم‌نظیر به نام بریانی می‌شود. اگر رژیم گیاه‌خواری داری...
شنبه، 11 دی 1400 - 11:46
تعداد بازدید: 1667
کوفته تبریزی درست است که کوفته یک غذای بین‌المللی است اما بدون شک کوفته تبریز یکی از خوشمزه‌ترین کوفته‌های دنیاست. تبریزی‌ها کوفته‌ها را در اندازه‌های متوسط یا خیلی بزرگ می‌پزند. این غذا یکی از غذاهای رسمی و مجلسی تبریزی‌هاست. این کوفته‌های پرطرفدار که به‌ عنوان میراث ناملموس ملی هم ثبت شده‌اند از گوشت، لپه، برنج و سبزی‌های خوش بو درست می‌شود. فرقی نمی‌کند در کدام شهر ایران زندگی می‌کنید هر ...
شنبه، 11 دی 1400 - 10:57
تعداد بازدید: 1930
باقالاقاتق از اسم باقلاقاتق می‌توان حدس زد که عضو اصلی آن نوعی باقالی است. سیر که یکی از اعضای همیشگی غذاهای گیلانی است، در باقلاقاتق هم خودنمایی می‌کند. در تخم مرغ و شوید از دیگر مواد تشکیل دهنده باقلاقاتق هستند. این غذای محلی ایران را هم می‌توانید به عنوان پیش غذا صرف کنید و هم با برنج به عنوان غذای اصلی. میرزاقاسمی از دیگر غذاهای پرطرفدار خطه شمال می‌توانیم میرزا قاسمی ر...
شنبه، 11 دی 1400 - 09:55
تعداد بازدید: 1615
صفحه 83 از 87ابتدا   قبلی   78  79  80  81  82  [83]  84  85  86  87  بعدی   انتها   

عضویت در خبر نامه