|

«جشنواره موسیقی بیت و حیران» بستری برای بازتاب فرهنگ موسیقایی زاگرس و ایران، و حرکتی فرهنگی و اجتماعی برای تداوم میراث موسیقایی است.

دوشنبه، 21 مهر 1404 - 13:06

احمد صدری پژوهشگر موسیقی که دبیری چهار دوره جشنواره موسیقی نواحی را عهده دار بوده به تاریخچه این جشنواره و بررسی روند هفده دوره آن پرداخته است.

یکشنبه، 20 مهر 1404 - 13:48

جشنواره فرهنگی و هنری «سیاوچمانه» با هدف پاسداشت و ترویج موسیقی اصیل کُردی منطقه هورامان‌ به زودی در شهرستان سروآباد برگزار می‌شود.

چهارشنبه، 16 مهر 1404 - 10:32

مراسم افتتاحیه جشنواره و نمایشگاه اقوام ایرانی، ۱۴ مهرماه به مناسبت هفته تهران برگزار شد.

چهارشنبه، 16 مهر 1404 - 10:14

بِیْت و باو، منظومه‌های داستانی کردی که موضوع اغلب آنها عشق و حماسه است. این منظومه‌ها را آوازه‌خوانهای کرد همراه با آهنگ می‌خوانند. بیت‌خوانی را بازماندۀ سنت خنیاگری در ایران باستان می‌دانند.

چهارشنبه، 09 مهر 1404 - 11:50

یازدهمین جشنوارۀ سراسری موسیقی بَیت و حَیران به دبیری حسن حسن زاده ۱۱ تا ۱۳ آذرماه ۱۴۰۴ در دو بخش رقابتی و غیررقابتی و با حضور هنرمندان موسیقی نواحی سراسر کشور در سردشت برگزار می شود.

چهارشنبه، 09 مهر 1404 - 10:57

موسیقی نواحی ایران همچون ژانرهای دیگر موسیقی در طول زمان دستخوش تغییرات شده است اما در دهه های گذشته به واسطه رسانه های اجتماعی این تغییرات مخصوصا در نسل جوان محسوس تر از هر زمان به چشم می آید. قاعدتا این دگرش مزایا و معایبی داشته است؛ فضای مجازی این فرصت را به هنرمند می دهد تا از آن به عنوان محلی برای عرضه هنر و استعداد خود استفاده کند و با مخاطبانش به راحتی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در ارتباط باشد و از آنها بازخورد بگیرد.

دوشنبه، 07 مهر 1404 - 11:14

سیف‌الله فولادوند از هنرمندان برجسته موسیقی مقامی لرستان درگذشت.

شنبه، 05 مهر 1404 - 12:38

ابوالحسن خوشرو، خواننده و نوازندهٔ موسیقی مازندران؛ تولد 1325 - درگذشت 1398

شنبه، 05 مهر 1404 - 10:25

رایج‌ترین نوع آواز در منطقه‌ی کتول، بید‌خوانی (بیت خوانی) است كه بیشتر به وسیله‌ی مردان اجرا می‌شود. واژه‌ی «بیت»، در كتولی به شكل «بید bid» تلفظ می‌شود. این آیین اصیل، یكی از نمادهای هویتی كتولی‌ها ست.

یکشنبه، 30 شهریور 1404 - 11:34
صفحه 1 از 42ابتدا   قبلی   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  بعدی   انتها   
سوپ بلغور این سوپ، یکی از غذاهای لذیذ و سنتی شهر ارومیه است و در زبان ترکی به آن ” یارما شوباسی” می‌گویند. دلیل مشهور بودن این غذا، داشتن فیبر فراوان و مواد مغذی در تهیه آن است که برای پیشگیری از بیماری‌هایی همچون سرطان پیشنهاد می‌شود. عکس از سایت دلگرم آش کلم ارومیه آش کلم ارومیه، یکی از آش‌های مشهور و خوشمزه زمستانی ارومیه‌ای است که با بلغور، برنج، پیاز، کلم‌برگ...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 09:43
تعداد بازدید: 2276
جغوربغو جغوربغور (چغول پغول، جیغیر بیغیر) نوعی خوراک است که طبخ سریع و آسانی دارد و از غذاهای محلی و خاص زنجان به شمار می‌رود. البته ابن غذا در شیراز هم وجود دارد اما به آن، توتُوِی یا توتاب‌ه‌ای می‌گویند. این غذای سنتی خوشمزه متشکل از جگر سفید و سیاه, سیب‌زمینی, پیاز و ادویه است و البته گاهی هم بسته به سلیقه آن را در رب انار تفت می‌دهند. خورش (خورشت) آلوچه با مرغ این خورشت از اص...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 09:21
تعداد بازدید: 2322
قیمه نثار می‌دانستید قیمه نثار یک غذای قزوینی است؟ قیمه نثار یکی از لاکچری‌ترین غذاهای محلی استان قزوین است که حالا در تمام ایران پخته می‌شود. ممکن است در هر شهری مردم قیمه نثار را با دستور مورد نظر خودشان بپزند. اما در کل ترکیب اصلی این غذا همان ترکیبی است که همه ما از قیمه می‌شناسیم. خلال بادام و پسته، خلال پوست پرتقال و زرشک از دیگر موادی هستند که با هم تفت داده می‌شوند و همراه قیمه میل م...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 09:01
تعداد بازدید: 2226
طعم و عطر غذاهای سنتی مشهد که حاصل خوش سلیقگی مردم این منطقه است از یاد هیچ مسافری نخواهد رفت و جزیی از بهترین خاطرات هر مسافری است. پلو مخلوط پلو مخلوط یکی از غذاهای محلی ایران است که در شهر مشهد پخته می‌شود. مخلوط نام برازنده‌ای برای این غذاست؛ پلو مخلوط در واقع ترکیبی از همان استانبولی و لوبیا پلو است. مواد اولیه این غذا گوشت، برنج، پیاز، هویج، رب گوجه فرنگی و ادویه‌های مختلف است. هم...
شنبه، 11 دی 1400 - 16:08
تعداد بازدید: 2162
مرغ شکم پر مرغ شکم پر یکی از اصیل‌ترین غذاهای مازندران است که خیلی هم اعیانی به شمار می‌رود. این غذا را معمولاً در مهمانی‌ها می‌پزند و در مجالس مهم سرو می‌شود. برای پخت این غذا شکم یک مرغ درسته را خالی می‌کنند و با مواد مخصوص پر می‌کنند. این مواد مخصوص از سبزیجات، پیاز داغ، اناردون، گردو، زرشک یا آلوچه، قیسی، آلو و آب نارنج تشکیل می‌شود. به جای مرغ می‌توان از اردک یا خروس هم استفاده کرد. پختن ی...
شنبه، 11 دی 1400 - 15:01
تعداد بازدید: 1874
کوفته‌های یزدی درست که کوفته یکی از غذاهای معرف تبریزی است اما در شهرهای دیگری مثل یزد هم کوفته به عنوان غذاهای محلی پخته می‌شود. یزدی‌ها چهار جور کوفته دارند: کوفته لپه، کوفته برنجی، کوفته هویج و کوفته نخودچی. در کل این کوفته‌ها شبیه همان کوفته تبریزی هستند با این تفاوت که در هرک دام یکی از مواد اولیه متفاوت است. نام هر یک از این غذاها نشان می‌دهد که کدام مواد اولیه در آن‌ها متفاوت است. ...
شنبه، 11 دی 1400 - 14:05
تعداد بازدید: 2207
کلم پلو در شیراز از هر کسی سراغ غذاهای شیرازی را بگیرید، کلم پلو را به شما معرفی می‌کند. معروف‌ترین غذای شیراز کلم پلو است که البته با کلم پلوهای سایر شهرها فرق دارد. به غیر از کلم، از سبزیجات معطر، گوشت و ادویه‌های مختلفی در پخت این غذا استفاده می‌شود. همین سبزیجات و ادویه‌ها هستند که دلیل اصلی تغییر طعم و مزه کلم پلوی آشپزهای مختلف می‌شوند. یادتان باشد کلم پلو را حتما با سالاد شیرازی نوش جان ...
شنبه، 11 دی 1400 - 13:01
تعداد بازدید: 1809
بریانی شکم‌گردی در اصفهان یکی از اصلی‌ترین جاذبه‌های تفریحی و گردشگری است. این موضوع را وقتی متوجه می‌شوید که برای خوردن بریانی ساعت‌ها در صف رستوران‌های نزدیک به سی‌و‌سه‌پل ایستاده باشید و انتظار بکشید. اما وقتی نوبت به شما رسید می‌بینید که این انتظار ارزشش را داشت. ترکیب گوشت گوسفند، جگر سفید، نان سنگک و سبزی خوردن تازه تبدیل به غذایی کم‌نظیر به نام بریانی می‌شود. اگر رژیم گیاه‌خواری داری...
شنبه، 11 دی 1400 - 11:46
تعداد بازدید: 1920
کوفته تبریزی درست است که کوفته یک غذای بین‌المللی است اما بدون شک کوفته تبریز یکی از خوشمزه‌ترین کوفته‌های دنیاست. تبریزی‌ها کوفته‌ها را در اندازه‌های متوسط یا خیلی بزرگ می‌پزند. این غذا یکی از غذاهای رسمی و مجلسی تبریزی‌هاست. این کوفته‌های پرطرفدار که به‌ عنوان میراث ناملموس ملی هم ثبت شده‌اند از گوشت، لپه، برنج و سبزی‌های خوش بو درست می‌شود. فرقی نمی‌کند در کدام شهر ایران زندگی می‌کنید هر ...
شنبه، 11 دی 1400 - 10:57
تعداد بازدید: 2271
باقالاقاتق از اسم باقلاقاتق می‌توان حدس زد که عضو اصلی آن نوعی باقالی است. سیر که یکی از اعضای همیشگی غذاهای گیلانی است، در باقلاقاتق هم خودنمایی می‌کند. در تخم مرغ و شوید از دیگر مواد تشکیل دهنده باقلاقاتق هستند. این غذای محلی ایران را هم می‌توانید به عنوان پیش غذا صرف کنید و هم با برنج به عنوان غذای اصلی. میرزاقاسمی از دیگر غذاهای پرطرفدار خطه شمال می‌توانیم میرزا قاسمی ر...
شنبه، 11 دی 1400 - 09:55
تعداد بازدید: 1914
صفحه 88 از 92ابتدا   قبلی   83  84  85  86  87  [88]  89  90  91  92  بعدی   انتها   

عضویت در خبر نامه