|

«دانشنامه هنر عاشیقلار» در دو جلد با عنوان‌های «تاریخ، ادبیات و موسیقی عاشیقی» و «زندگی نامه ۲۸۵ اوزان و عاشیق» به کوشش علی پولاد منتشر شده است.

چهارشنبه، 25 تیر 1404 - 09:55

 دوتار سازی است از خانواده سازهای زهی (ذی‌‎الاوتار) که به تنبور خراسانی نیز شهرت دارد. این ساز دارای کاسه‌ای به شکل نیمه گلابی است که دو نوع ‎یک‎ تکه و ترک‌ه‎ای دارد.

دوشنبه، 23 تیر 1404 - 10:28

 مشهور به خلیفه غلام مارگیری؛ آوازخوان، خنیاگر، بابا زار و نوازنده دف؛ متولد ۱۳۱۳ روستای گرازوئیه بندزرک میناب - درگذشت ۸ خرداد ۱۳۹۴

دوشنبه، 23 تیر 1404 - 10:16

مهلت ارسال آثار به نهمین جشنواره کهن آواهای تنبور و موسیقی کُردی با توجه به اتفاقات اخیر کشور تا دهم مردادماه تمدید شد

دوشنبه، 23 تیر 1404 - 09:11

نوازندهٔ شمشال اهل کردستان؛ متولد ۱ دی ۱۳۰۴ – درگذشت ۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۸

چهارشنبه، 18 تیر 1404 - 10:35

ژان شاردن در سال ۱۶۴۳ در پاریس به دنیا آمد. در سال۱۶۶۶ میلادی و در دوره سلطنت شاه عباس دوم، از راه خلیج فارس به اصفھان آمد و تا سال ۱۶۷۰ میلادی در ایران ماند. در قسمت اول سفرنامه‌ی ژان شاردن نظر کلی این جهانگرد در خصوص ایران و ایرانیان و همچنین توصیف شهر اصفهان، پایتخت ایران در دوره صفوی را خواندیم. اینک بخش دوم سفرنامه‌ی شاردن را از سایت هزارک می خوانید.

دوشنبه، 16 تیر 1404 - 10:04

در ماه محرم، شهرستان نطنز با آیین‌های کم‌نظیر خود، صحنه‌ای از عشق و ارادت به امام حسین(ع) را به نمایش می‌گذارد، مراسمی چون مرکب‌گردانی در روستای کمجان، جغجغه‌زنی در ابیانه و نخل‌گردانی در بادرود، نه تنها ثبت ملی شده‌اند، بلکه روایتگر پیوند ناگسستنی تاریخ، فرهنگ و ایمان مردم این خطه هستند.

چهارشنبه، 11 تیر 1404 - 14:04

«عَلَم پیغمبر» یکی از آیین‌های محرم در استان هرمزگان است که با قدمتی نزدیک به ۴ قرن، هرساله روز پنجم ماه محرم با حضور جمعیت گسترده‌ای در شهرستان میناب برگزار می‌شود.

چهارشنبه، 11 تیر 1404 - 13:46

آلبوم «ایرانویج» به آهنگسازی صادق چراغی و بر اساس اشعار فردوسی منتشر شد.

چهارشنبه، 11 تیر 1404 - 10:21

ژان شاردن در سال 1643 میلادی، مطابق با 1002 هجری خورشیدی، در پاریس به دنیا آمد. پدرش جواهر ساز و تاجری ثروتمند بود. او در بیست و دو سالگی، به نمایندگی پدرش و به منظور رسیدگی به امور تجاری وی راھی ھند شد. طی این سفر، در سال 1666 میلادی و در دوره سلطنت شاه عباس دوم، از راه خلیج فارس به اصفھان آمد و تا سال 1670 میلادی که به پاریس بازگشت، در ایران ماند.

دوشنبه، 09 تیر 1404 - 10:07
صفحه 1 از 38ابتدا   قبلی   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  بعدی   انتها   
نائب علی صحرا روشن (فرزند استاد نیاز علی صحرا روشن) نوازنده، خواننده و مقام‌دان موسیقی شمال خراسان که سرپرستی گروه‌های «صحرا روشن» و «طرقه» را به عهده دارد، یکی از آخرین بازماندگان بخشی‌های منطقه است. او همواره با همراهی خان‌محمد آدینه‌پور (نوازنده قشمه و موسیقی‌دان شمال خراسان) در جشنواره‌ها و محافل به اجرای برنامه می‌پردازد. آدینه‌پور که دارای مدرک درجه یک هنری (دکترا) اس...
شنبه، 18 دی 1400 - 10:16
تعداد بازدید: 1881
ابیانه نقطه ‏ای خوش منظره و خوش آب و هوا که دارای موقعیت طبیعی مساعد و نیز قدمت تاریخی چهار هزار ساله می باشد. در دوره صفویه، هنگامی که شاهان صفوی برای ییلاق به نطنز می ‏رفتند، بسیاری از نزدیکان آنها و درباریان ترجیح می ‏دادند در این روستا اقامت نمایند. به اعتبار معماری بومی و بناهای تاریخی پرتنوع آن، از روستاهای مشهور ایران است. ابیانه با آب و هوای معتدل، دارای موقعیت...
چهارشنبه، 15 دی 1400 - 09:54
تعداد بازدید: 2387
مختوم قلی فراغی – بخش دوم ؛ امام حسن و امام حسین - مختوم قلی سندان قورقار يوره گيم - حق يانيند مقبول بولسين ديله گيم - حسن حسين عرشي كرسي گره گيم كربلا ده شهيد اتدينگ سن دنيا ترجمه : - اي مختوم قلي، دلم از تو مي ترسد - بلكه در نزد حق حاجتم مستجاب گردد - حسن و حسين، عرش عالم را طلب مي‌كنم - اي دنيا، توآنان را در كربلا شهيد كردي شاعر در شعر (زر اولماز ) به...
دوشنبه، 13 دی 1400 - 14:24
تعداد بازدید: 2071
اوجیزک اوجیزک همان آبگوشت محلی سیستان است که گوشت ندارد. این غذا تا حدودی شبیه اشکنه هم است. ادویهٔ اصلی این غذا آچار (نوعی ادویه محلی) است. برای پخت اوجیزک به گوجه، روغن (ترجیحاً روغن محلی)، پیاز، آب، سیب‌زمینی و آچار نیاز دارید. البته در نوعی دیگر از این غذا به آن تخم‌مرغ هم اضافه می‌کنند. منبع: اتاقک عکس از: سایت کوک پد
یکشنبه، 12 دی 1400 - 16:51
تعداد بازدید: 1889
ماش پلو ماش پلو از دیگر غذاهای محلی گلستان به شمار می‌رود که به دلیل سادگی معمولاً به‌عنوان پیش‌غذا نیز استفاده می‌شود. این پلو با ماش، برنج، گوشت چرخ‌کرده، زعفران، پیاز، روغن‌زیتون، نمک و روغن تهیه می‌شود. چکدرمه یا ترکمن پلو چَک دُرمَه، نام غذایی ترکمنی به معنی بِکش وانَستا! یا سِرو کن و معطل نکن! چون خوشمزه است. این غذا ازنظر پخت و مواد آن نزدیک به استامبولی پلو نزد فارس‌...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 16:32
تعداد بازدید: 1848
بلغور پلو ازجمله غذاهای سنتی استان خراسان جنوبی که دارای روغن‌زیتون، رب، بلغور، و عصارهٔ مرغ و گوشت است و ارزش غذایی بالایی دارد. بلغور پلو در مدت‌زمان نسبتاً کوتاهی آماده می‌شود و طعمی لذیذ دارد. قوروت بادمجان قوروت بادمجان یکی از غذاهای محلی استان خراسان و بیرجند است. برعکس بلغور پلو تهیهٔ قوروت بادمجان کمی مشکل است، چراکه نیاز به سابیدن کشک دارد. منبغ: اتاقک عکس از: ...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 15:53
تعداد بازدید: 2106
معروف‌ترین غذاهای سنتی استان سمنان سبزی‌پلو دامغانی، خورشت هویج و پسته، خلال پلو، ته‌چین گرمسار، چرتمه‌پلو، تاک‌پلو، ته‌چین کشمش و لپه سمنان، ته‌چین شهمیرزاد، مانی پلو و چلو گوشت هستند. خورشت هویج و پسته این غذای سنتی محبوبیت و شهرت فراوانی در سراسر کشور دارد. این غذا از ترکیب موادی مانند هویج، گوشت سینهٔ مرغ، پیاز، زعفران، نمک، فلفل، شکر، آب‌غوره، برنج، روغن حیوانی و خلال پسته تهیه می‌...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 15:33
تعداد بازدید: 1922
در گویش کتولی "کله کش" را جاده ی دامنه ی کوه که رو به بالاست میگویند. در موسیقی مقامی کتول "کله کش" به معنی آوازی است در اوج و بسیار بلند وکشیده که دارای حزنی نفس گیر و ژرف میباشد و در ردیف آوازی موسیقی کتول بعد از "هِرایی" و " راستِ مِقام " خوانده میشود. در لغت؛ این اسم مرکب از " کَلِّه " به معنی بلندی و بالایی و " کَش" ، بن مضارع از فعل...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 14:50
تعداد بازدید: 4309
آبگوشت بادمجان و کشک ترکیبات اصلی این غذا کشک ساییده، گوشت قرمز، نخود، لوبیا سفید، سیب‌زمینی، پیاز، بادمجان، چغندر، خیار به همراه نمک، زردچوبه و فلفل است. پخت این غذا کمی دردسر دارد و به زمان زیادی برای پخت لازم دارد. اوماچ آش اوماچ آش یا آش عوماج یکی از قدیمی‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای محلی کرمان است که سرشار از مواد معدنی و مغذی است. ترکیبات اصلی این آش را چغندر، عدس، پیاز،...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 14:43
تعداد بازدید: 1694
کاتوغ یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است که طرفداران زیادی دارد. این غذا مانند دیگر غذاهای محلی این استان از ماهی تهیه می‌شود و مناسب علاقه‌مندان به غذاهای دریایی است. مواد لازم برای تهیه این غذا عبارت است از ماهی شور، تمبر هندی، سیب‌زمینی و پیاز و ادویه‌جات می باشد. زیبون این غذای لذیذ بر پایه ماهی طبخ می‌شود و در قشم محبوبیت بیشتری دارد. برای تهیه زیبون به ماهی، برنج، لی...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 14:18
تعداد بازدید: 1854
صفحه 81 از 87ابتدا   قبلی   76  77  78  79  80  [81]  82  83  84  85  بعدی   انتها   

عضویت در خبر نامه