|

سیستان و بلوچستان، سرزمین کهن جنوب شرق ایران در دل خود یکی از کهن‌ترین و اصیل‌ترین سبک‌های موسیقی کشور را جای داده است؛ موسیقی‌ محلی بلوچی که از عمق تاریخ تا روزگار معاصر، بیانگر زیست، احساس و جهان‌بینی مردمان این خطه است.

دوشنبه، 12 آبان 1404 - 11:42

دبیر جشنواره بیت و حیران: استان ما به رنگین کمان اقوام شهرت دارد و از غنی‌ترین خاستگاه‌ها در زمینهٔ موسیقی نواحی ایران است. تنوع فرهنگی و قومی این منطقه، گنجینه‌ای بی‌بدیل از نغمه‌ها، آواها و آیین‌های موسیقایی را در خود جای داده و جشنواره بیت و حیران فرصت ارزشمندی برای معرفی و پاسداشت آن فراهم کرده است.

یکشنبه، 11 آبان 1404 - 11:12

«زنانه مِقام» تالیف محمدرضا برزگر پژوهشگر، مدرس موسیقی و نوازنده دوتار کتول با موضوع موسیقی زنان منطقه کتول منتشر شد.

یکشنبه، 27 مهر 1404 - 11:10

مسئول اجرای جشنواره‌ها و رویدادهای هنری انجمن موسیقی جنوب کرمان از برگزاری شب های موسیقی جیرفت و انتشار فراخوان شرکت در رویداد خبر داد و گفت: این برنامه فرصتی برای معرفی استعدادهای جوان و ایجاد شور و نشاط اجتماعی در شهر جیرفت در نظر گرفته شده است.

یکشنبه، 27 مهر 1404 - 09:48

«جشنواره موسیقی بیت و حیران» بستری برای بازتاب فرهنگ موسیقایی زاگرس و ایران، و حرکتی فرهنگی و اجتماعی برای تداوم میراث موسیقایی است.

دوشنبه، 21 مهر 1404 - 13:06

احمد صدری پژوهشگر موسیقی که دبیری چهار دوره جشنواره موسیقی نواحی را عهده دار بوده به تاریخچه این جشنواره و بررسی روند هفده دوره آن پرداخته است.

یکشنبه، 20 مهر 1404 - 13:48

جشنواره فرهنگی و هنری «سیاوچمانه» با هدف پاسداشت و ترویج موسیقی اصیل کُردی منطقه هورامان‌ به زودی در شهرستان سروآباد برگزار می‌شود.

چهارشنبه، 16 مهر 1404 - 10:32

مراسم افتتاحیه جشنواره و نمایشگاه اقوام ایرانی، ۱۴ مهرماه به مناسبت هفته تهران برگزار شد.

چهارشنبه، 16 مهر 1404 - 10:14

بِیْت و باو، منظومه‌های داستانی کردی که موضوع اغلب آنها عشق و حماسه است. این منظومه‌ها را آوازه‌خوانهای کرد همراه با آهنگ می‌خوانند. بیت‌خوانی را بازماندۀ سنت خنیاگری در ایران باستان می‌دانند.

چهارشنبه، 09 مهر 1404 - 11:50

یازدهمین جشنوارۀ سراسری موسیقی بَیت و حَیران به دبیری حسن حسن زاده ۱۱ تا ۱۳ آذرماه ۱۴۰۴ در دو بخش رقابتی و غیررقابتی و با حضور هنرمندان موسیقی نواحی سراسر کشور در سردشت برگزار می شود.

چهارشنبه، 09 مهر 1404 - 10:57
صفحه 1 از 42ابتدا   قبلی   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  بعدی   انتها   
در این قسمت از برنامه به معرفی خاندان تبرک تاج از شهرستان سرخس خواهیم پرداخت. پژوهشگر و کارشناس: غفور محمدزاده گوینده: لیدا شیرازی تهیه کننده و نویسنده: زهرا صادق زاده
چهارشنبه، 10 آبان 1402 - 09:15
تعداد بازدید: 1773
به نقل از روابط عمومی پروژه، «فاروق» عنوان فیلم مستندی به تهیه‌کنندگی و کارگردانی رضا حامدی‌خواه است که به زندگی، آثار و هنر محمدفاروق کیانی‌پور به عنوان گنجینه زنده بشری و استاد حرکات آیینی تربت‌جام می‌پردازد. این فیلم مستند ۵۰ دقیقه‌ای علاوه‌بر زندگی و آثار فاروق کیانی به زوایای پیدا و پنهان عرفان شرق خراسان که بر مبنای اندیشه‌های عارف بزرگ شیخ احمد جامی در موسیقی، شعر و آیین‌های ...
ﺳﻪشنبه، 09 آبان 1402 - 14:04
تعداد بازدید: 1101
گلستان، سرزمین برادری و کانون همدلی اقوام است. ما غذا، پوشاک، صنایع دستی و آداب و رسوم بسیاری از اقوام ساکن استان گلستان رامی شناسیم اما در بطن موسیقی آنها وارد نشده ایم. موسیقی ترکمنی، یکی از آن گنجینه های بزرگ است که هم زیبایی دارد، هم پیچیدگی و هم اصالت و فخامت... مردم ترکمن صحرا، در غم ها و شادی هایشان موسیقی دارند. عاشقانه هایشان با موسیقی روایت شده و درعین حال موسیقی حماسی دارند. با حضور پرر...
دوشنبه، 08 آبان 1402 - 11:29
تعداد بازدید: 1685
در این کلیپ به معرفی پیرامون مقام (قِص) جنگ نامه و آواز جنگ نامه کهگیلویه و بویر احمد از استاد کوروش رضوانی فر را تماشا می کنیم. منبع: هزارک عکس تیتر: نیک موزیک
دوشنبه، 08 آبان 1402 - 09:17
تعداد بازدید: 2424
موسیقی لرستان از دیرباز به دلیل بار محتوایی مناسب همواره مورد توجه علاقه مندان در این حوزه بوده و خوانندگان و نوازنندگان مطرحی را به جامعه موسیقیایی کشور تحویل داده است. شادی، عزا، بزم، رزم، کوچ، شیردوشی دام، بدرقه، استقبال، حین کار و دیگر مناسبت ها در لرستان حامل موسیقی و اشعار متفاوتی است که هر شنونده ای را مجذوب خود می کند و بیانگر اصالت و تمدن موسیقی در این سرزمین کهن می باشد. موسیقی لرس...
شنبه، 06 آبان 1402 - 11:16
تعداد بازدید: 2183
تام‌‌پلا tām pǝlā. ‌ برنج: شش پیمانه، گوشت مغز ران گوسفند یا مرغ: یک کیلوگرم، کشمش پلویی: سیصد گرم، کره محلّی ذوب‌شده: دویست‌وپنجاه گرم، زعفران ساییده‌شده: یک سوم قاشق چای‌خوری، نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم، پیاز: چهار عدد، دارچین: یک قاشق چای‌خوری، زیره: دو قاشق مربّاخوری، روغن: به میزان لازم، گلاب: نصف استکان. برنج را پنج ساعت در آب می‌خیسانند. روی قطعات گوشت مقداری نمک، دارچین، زیره، پ...
شنبه، 06 آبان 1402 - 11:15
تعداد بازدید: 1451
نگاهی اجمالی به شیوه های درمانی در طب سنتی و عامیانه: در این قسمت، پیش از ورود به بحث روش های طبی رایج در اقوام و نواحی مختلف ایران و به منظور آشنایی اجمالی با رویکرد کلی طب سنتی و عامیانه، به بیان برخی معالجات و توصیه های ارائه شده در کتب طبی قدیمی خواهیم پرداخت. لازم به ذکر است که برخی از توصیه های اشاره شده در این قسمت، صرفا مربوط به بیماری های جسمی یا روانی نیستند و بعضا، مشکلات و گرفتاری ه...
شنبه، 06 آبان 1402 - 10:54
تعداد بازدید: 1612
در این قسمت از برنامه به معرفی استاد اویس سلیمانی از شهرستان باخرز خواهیم پرداخت. پژوهشگر و کارشناس: غفور محمدزاده گوینده: لیدا شیرازی تهیه کننده و نویسنده: زهرا صادق زاده
شنبه، 06 آبان 1402 - 09:33
تعداد بازدید: 1376
هیات داوران متشکل از داریوش اسکندری، روح‌الله کریمی و همایون آرپناهی از بین ۲۵۰ اثر ارسال شده به دبیرخانه جشنواره ۱۷ اثر را حائز رتبه و شایسته تقدیر اعلام کرد. هیات داوران در بخش سوگینه‌ها و صیادی؛ علیرضا قاسمی را به عنوان نفر اول، ذوالفقار غیبی را به عنوان نفر دوم و حجت الله جمالوند را نفر سوم اعلام کرد. در بخش شادینه‌ها نیز شهرام‌ و پیمان دادور به طور مشترک اول، میلاد صادقی نفر دوم و رحیم ...
چهارشنبه، 03 آبان 1402 - 16:40
تعداد بازدید: 1721
به‌همین دلیل، جوامع انسانی پیشا صنعتی در سه دوره‌ی متمایز اقتصادی شامل: 1. شکار و گردآوری دانه 2. دام‌پروری 3. کشاورزی از فرهنگ‌های غذایی متمایزی بهره می‌بردند. در این میان یکجانشینی و کشاورزی موجد فرهنگی ممتاز در زمینه‌ی تغذیه و خوراک برای اقوام و ملّت‌ها شد. از خصیصه‌‌های مهم غذایی در این مقطع جایگزین شدن و فرایند پختن تلفیقی انواع محصولات گیاهی زراعی یا خودرو به جای گوشت است. ابداع انواع آش از ...
ﺳﻪشنبه، 02 آبان 1402 - 14:22
تعداد بازدید: 1351
صفحه 44 از 92ابتدا   قبلی   39  40  41  42  43  [44]  45  46  47  48  بعدی   انتها   

عضویت در خبر نامه