محمدانور ایمانی فر در گفتوگویی افزود: در شهرستان خاش سه گروه موسیقی محلی فعالیت دارند که استادان شاخص این رشته در عرصههای ساخت سازهای محلی، نوازندگی و خوانندگی دارای سبک و توانمندیهای ویژه ای هستند.
وی اظهار کرد: آموزش در رشته موسیقی محلی و سایر رشتههای هنری دارای اهمیت بوده، بر همین اساس وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان در این مقوله ورود پیدا...
شنبه، 04 آذر 1402 - 10:27
تعداد بازدید: 1171
جن زدگی
در سروستان، دعانویس دعای مخصوصی برای فرد جن زده می نویسد. سپس یک ریسمان سفید و یک ریسمان سیاه را به اندازه قد شخص جن زده آماده می کند. آنگاه دو ریسمان را جفت می کند و چهل بار حمد و سوره می خواند و به آن ریسمان های جفت شده فوت می نماید. پس از آن، ریسمان ها را لای کاغذی که دعا رویش نوشته شده قرار می دهد و دور آنها را با پارچه یا چرم می پوشاند و به بازوی راست بیمار می بندد.
در بيارجمند ...
شنبه، 04 آذر 1402 - 10:18
تعداد بازدید: 1026
انار ترشی ’ǝnār tǝrꞎi.
دانهی انار ترش: دو کیلوگرم، آب: چهار لیوان. دانهی انار را به همراه آب روی حرارت میگذارند تا بپزد طوری که گوشت و هستهی آن از هم جدا شود. سپس آن را از صافی عبور میدهند تا هستهی دانهی انار از آن جدا شود. موادّ ته آبکش را روی حرارت گذاشته، مدام هممیزنند تا غلیظ شود.
انگیر سرکه ’angir sǝrkǝ.
انگور: پنج کیلوگرم، آب: به میزان لازم. دانههای انگور...
شنبه، 04 آذر 1402 - 10:13
تعداد بازدید: 3381
شرفی فقط نوازنده چیره دستی نبودند گنجینه ای از اطلاعات بودند که با مروری که بر اطلاعات و دانسته های ایشان میشد کرد سرگذشت موسیقی بوشهر را می شد بهش پی برد و آگاهی یافت که چه گذشته بر سر نی انبان و چه تحولاتی را این ساز پشت سرگذاشته است.
منبع: عصر ایران
نوشته ای از: سحر طاعتی
عکس تیتر: ایسنا
پنجشنبه، 02 آذر 1402 - 10:44
تعداد بازدید: 1040
مقدمه:
در این قسمت از مجموعه نوشتارهای طب سنتی و عامیانه ایران، بخش سوم و پایانی درمان های گیاهی بیماری های عمومی در نواحی مختلف ایران را ارائه خواهیم نمود.
چشم درد
در اردبیل چشم را با چای تازه دم كرده و صاف شده، شست و شو می دهند؛ یا مقداری گل ختمی را با شير زن دختر زاييده می خيسانند و روی چشم بیمار قرار می دهند. در بخش هير مقداری زرده تخم مرغ به چشم می بندند. در روستای سوغانلو ی اردبیل ...
چهارشنبه، 01 آذر 1402 - 09:00
تعداد بازدید: 1313
آرشه ārǝꞎǝ.
پنیر گوسفندی تازه: یک کیلوگرم، سرشیر: پانصد گرم، کرهی محلّی: دویستوپنجاه گرم، لور: پانصد گرم، آرد: صد گرم. پنیر را با سرشیر و لور از الک رد میکنند تا یکدست شود. تمام این مواد را در ظرف ریخته، با کف دست آنقدر هممیزنند تا صاف، یکدست و بدون گره شود. مخلوط آماده را در قابلمه میریزند و روی حرارت زیاد مرتّب هممیزنند تا بهجوش آید (این مواد در ابتدا به صورت شیر بریده است ولی کم ک...
چهارشنبه، 01 آذر 1402 - 08:47
تعداد بازدید: 3545
اختتامیه اولین رویداد ملی لالایی با عنوان «گهواره» با محوریت لالاییهای نواحی ایران، عصر روز شنبه ۲۷ آبان ماه با معرفی برگزیدگان و قدردانی از آنها با حضور مدیران حوزه هنری، داوران و دبیران جشنواره برگزار شد.
بشری صاحبی دبیر اولین رویداد ملی لالایی در ابتدای این مراسم ضمن ارایه گزارشی از روند برگزاری پروژه گفت: احیای ظرفیت فرهنگی لالایی و فراهم آوردن شرایط تحقق رویای آینده روشن کود...
دوشنبه، 29 آبان 1402 - 11:22
تعداد بازدید: 2853
مقدمه:
در این قسمت از مجموعه نوشتارهای طب سنتی و عامیانه ایران، بخش دوم از درمان های گیاهی بیماری های عمومی در نواحی مختلف ایران را پی خواهیم گرفت. امید است که مطالعه این مطالب، باعث شناخت هر چه بهتر اقوام ایرانی و سبک زندگی ایشان گردد.
دل درد
در اردبیل براي درمان دل درد ناشی از سردی مزاج، مقداری نبات و زنجبيل را با هم تركيب می کنند و به شخص مي دهند؛ جهت درمان دل درد ناشی از يبوست، مقداری خا...
دوشنبه، 29 آبان 1402 - 09:58
تعداد بازدید: 1036
مراوتپه، شرقی ترین نقطه گلستان است و با ترکمنستان،مرز مشترک دارد. به سبب دوری از مرکز و پایبندی مردم منطقه به فرهنگ، هنر و سنن قوم ترکمن، این منطقه به شکل یک گنج باقی مانده و همچنان می توان نغمه های قدیمی ترکمنی را در این سامان شنید. تجربه ی اجرای موسیقی و برنامه های فرهنگی و هنری در مراوتپه را داشته ام. از سال های نوجوانی که مراوتپه هنوز شهرستانی مستقل نشده بود تا امروز که این شهرستان در حال توسع...
دوشنبه، 29 آبان 1402 - 08:53
تعداد بازدید: 1467
آب دندون ’āb dandun
آرد برنج: پانصد گرم، روغن: دویست گرم (صد گرم کره، صد گرم روغن جامد)، پودر قند: صد گرم، تخممرغ: سه زرده و یک سفیده، تخم خرفه: یک قاشق غذاخوری، پودر هل: دو قاشق مربّاخوری. تخممرغ و هل را همزده و روغن و پودر قند را به آن میافزایند. این مواد را آن قدر هممیزنند تا کف کند و به رنگ سفید درآید. آرد را کمکم به آن میافزایند و سی تا چهل دقیقه ورز میدهند. خمیر بهدستآم...
شنبه، 27 آبان 1402 - 09:08
تعداد بازدید: 5025