شلکینه
مهمترین نان محلی کردستان شلکینه نام دارد که سوغات کردستان نیز هست. شلکینه را معمولاً بر روی ساج درست میکنند. برای تهیهٔ این نان از موادی مثل آرد، شیر، زردهٔ تخممرغ، روغن محلی، شیرهٔ خرما یا انگور و زعفران دمکرده استفاده میشود.
خورشت ریواس
خورشت ریواس از غذاهای سنتی و محبوب استان کردستان به شمار میآید. برای تهیه این غذا اول پوست ریواس خام را جدا میکنند و آن را همراه ...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 10:55
تعداد بازدید: 1226
خورشت تره کوهی ایلام
یکی از غذاهای خوب و ارگانیک ایلام، خورشت تره کوهی است که درواقع غذایی مختص به غرب ایران است. خورشت تره کوهی ازلحاظ ترکیب و رنگ، شباهت بسیاری به قورمهسبزی دارد. این غذا از گوشت گوسفندی، لوبیا سفید، لیمو، زعفران و سیبزمینی و انواع ادویهها طبخ میشود.
عکس از سایت تبرک
تُرخینه
این غذای سنتی در استانهای کرمانشاه و کردستان نیز طبخ میشود و دارای مواد مغذی ب...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 10:39
تعداد بازدید: 1198
پیچاق قیمه اردبیل
اردبیل همیشه به داشتن خورشهای خوشمزه معروف بوده است. این غذای سنتی شباهت بسیاری به خورشت خلال کرمانشاه و خورشت قیمه دارد، تنها مورد اضافی در این خورشت خلال بادام و تخممرغ است. همچنین در تهیه این خورشت خوشمزه از زردچوبه و زعفران سیار استفاده میشود.
عکس از سایت نمناک
سوتی پلو (شیر پلو)
سوتی پلو از غذاهای سنتی و محلی استان اردبیل است. این غذای خوشمزه اکثراً ...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 10:20
تعداد بازدید: 1144
سوپ بلغور
این سوپ، یکی از غذاهای لذیذ و سنتی شهر ارومیه است و در زبان ترکی به آن ” یارما شوباسی” میگویند. دلیل مشهور بودن این غذا، داشتن فیبر فراوان و مواد مغذی در تهیه آن است که برای پیشگیری از بیماریهایی همچون سرطان پیشنهاد میشود.
عکس از سایت دلگرم
آش کلم ارومیه
آش کلم ارومیه، یکی از آشهای مشهور و خوشمزه زمستانی ارومیهای است که با بلغور، برنج، پیاز، کلمبرگ...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 09:43
تعداد بازدید: 1241
جغوربغو
جغوربغور (چغول پغول، جیغیر بیغیر) نوعی خوراک است که طبخ سریع و آسانی دارد و از غذاهای محلی و خاص زنجان به شمار میرود. البته ابن غذا در شیراز هم وجود دارد اما به آن، توتُوِی یا توتابهای میگویند. این غذای سنتی خوشمزه متشکل از جگر سفید و سیاه, سیبزمینی, پیاز و ادویه است و البته گاهی هم بسته به سلیقه آن را در رب انار تفت میدهند.
خورش (خورشت) آلوچه با مرغ
این خورشت از اص...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 09:21
تعداد بازدید: 1226
قیمه نثار
میدانستید قیمه نثار یک غذای قزوینی است؟ قیمه نثار یکی از لاکچریترین غذاهای محلی استان قزوین است که حالا در تمام ایران پخته میشود. ممکن است در هر شهری مردم قیمه نثار را با دستور مورد نظر خودشان بپزند. اما در کل ترکیب اصلی این غذا همان ترکیبی است که همه ما از قیمه میشناسیم.
خلال بادام و پسته، خلال پوست پرتقال و زرشک از دیگر موادی هستند که با هم تفت داده میشوند و همراه قیمه میل م...
یکشنبه، 12 دی 1400 - 09:01
تعداد بازدید: 1257
طعم و عطر غذاهای سنتی مشهد که حاصل خوش سلیقگی مردم این منطقه است از یاد هیچ مسافری نخواهد رفت و جزیی از بهترین خاطرات هر مسافری است.
پلو مخلوط
پلو مخلوط یکی از غذاهای محلی ایران است که در شهر مشهد پخته میشود. مخلوط نام برازندهای برای این غذاست؛ پلو مخلوط در واقع ترکیبی از همان استانبولی و لوبیا پلو است. مواد اولیه این غذا گوشت، برنج، پیاز، هویج، رب گوجه فرنگی و ادویههای مختلف است. هم...
شنبه، 11 دی 1400 - 16:08
تعداد بازدید: 1207
مرغ شکم پر
مرغ شکم پر یکی از اصیلترین غذاهای مازندران است که خیلی هم اعیانی به شمار میرود. این غذا را معمولاً در مهمانیها میپزند و در مجالس مهم سرو میشود. برای پخت این غذا شکم یک مرغ درسته را خالی میکنند و با مواد مخصوص پر میکنند. این مواد مخصوص از سبزیجات، پیاز داغ، اناردون، گردو، زرشک یا آلوچه، قیسی، آلو و آب نارنج تشکیل میشود. به جای مرغ میتوان از اردک یا خروس هم استفاده کرد. پختن ی...
شنبه، 11 دی 1400 - 15:01
تعداد بازدید: 1055
کوفتههای یزدی
درست که کوفته یکی از غذاهای معرف تبریزی است اما در شهرهای دیگری مثل یزد هم کوفته به عنوان غذاهای محلی پخته میشود. یزدیها چهار جور کوفته دارند: کوفته لپه، کوفته برنجی، کوفته هویج و کوفته نخودچی. در کل این کوفتهها شبیه همان کوفته تبریزی هستند با این تفاوت که در هرک دام یکی از مواد اولیه متفاوت است. نام هر یک از این غذاها نشان میدهد که کدام مواد اولیه در آنها متفاوت است.
...
شنبه، 11 دی 1400 - 14:05
تعداد بازدید: 1194
کلم پلو
در شیراز از هر کسی سراغ غذاهای شیرازی را بگیرید، کلم پلو را به شما معرفی میکند. معروفترین غذای شیراز کلم پلو است که البته با کلم پلوهای سایر شهرها فرق دارد. به غیر از کلم، از سبزیجات معطر، گوشت و ادویههای مختلفی در پخت این غذا استفاده میشود. همین سبزیجات و ادویهها هستند که دلیل اصلی تغییر طعم و مزه کلم پلوی آشپزهای مختلف میشوند. یادتان باشد کلم پلو را حتما با سالاد شیرازی نوش جان ...
شنبه، 11 دی 1400 - 13:01
تعداد بازدید: 1021