|

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان گفت: جشنواره موسیقی محلی این استان خردادماه جاری در تقویم رویدادهای گردشگری کشور ثبت ملی شد.

به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد کیامرث حاجی زاده یکشنبه در نشست کارگروه گردشگری استان در یاسوج اظهار داشت: این جشنواره نقش مهمی در معرفی ظرفیت‌های عشایری روستایی کهگیلویه و بویراحمد دارد. وی بیان‌کرد: تولیدات با کیفیت عشایری از جمله صنایع‌دستی قابلیت عرضه در این جشنواره ملی را دارد که باید زمینه حضور هنرمندان این عرصه فراهم شود. حاجی زاد...
دوشنبه، 06 تیر 1401 - 10:55
تعداد بازدید: 1997
کلانه یا (که لانه) به گویش کردی یک نان شناخته شده ولی در حقیقت یک وعده غذایی کامل با مواد مغذی است که از آن به عنوان یکی از قدیمی ترین فست فود های جهان نام برد. این نان تهیه شده از نوعی خمیر که گیاهی کوهی به نام پیچک در آن به کار می‌رود و در فصل‌هایی که پیچک موجود نیست این نان را با پیازچه تهیه می‌کنند، بر روی ساج پخته و با ماست یا دوغ محلی مصرف می‌شود. منبع: مهر
دوشنبه، 06 تیر 1401 - 10:22
تعداد بازدید: 1163
چندی بعد درمجله کیهان فرهنگی (شماره ۶۰اسفند ۶۷) مصاحبه ای از او خواندم که شروع آن با این عبارت آغازمی شد: بزن عثمان که از غم هر دو بنالیم به نالیدن کنار هم ببالیم دوتار از تو دو بیتی از من زار بنالیم آی بنالیم آی بنالیم عثمان وقتى در خلوت دل مى‏ نوازد و بى‏ اختیار مى ‏شود آنقدر ترا با خود بالا و پایین مى‏ برد و به این سو و آن سو مى‏ کشاند و مى &...
دوشنبه، 06 تیر 1401 - 09:13
تعداد بازدید: 1498
فعالیت ها و برنامه های فرهنگی هنری کشور نیز به دلیل بهتر شدن شرایط شیوع ویروس، به شرط رعایت پروتکل های بهداشتی و ماجراهای مربوط به آن به سمت و سویی رفته که می تواند میزبان طیف وسیع تری از مخاطبان باشد. مخاطبانی که از پس روزهای تلخ و بدیمن کرونایی شاهد از دست دادن عزیزان و نزدیکانشان بودند. روزهایی بسیار اندوهناک که هیچ گاه ذهن بشریت در همه جغرافیای انسانی این دنیا آن را فراموش نخواهد کرد. روزهایی ...
شنبه، 04 تیر 1401 - 15:23
تعداد بازدید: 1401
مهمترین عوامل تاثیرگذار برروی لهجه یک ریتم عبارتنداز: تمپو یا تندا یکی از عوامل تاثیر گذار برلهجه ملودیک یک قطعه موسیقایی قومی؛ تندا و سرعت اجرای ملودی است. برخی از ریتم ها فقط با اجرای یک سرعت معین دارای لهجه بومی می شود و در صورتیکه از سرعت ان کاسته شود دیگر این درک و احساس موسیقی آن قوم خاص را نمی دهد. در موسیقی کلاسیک اروپایی برای نشان دادن آن از وسیله ای به نام مترونم استفاده می...
شنبه، 04 تیر 1401 - 14:05
تعداد بازدید: 1508
تعارف و مفاهیم پایه قوم کرد نقشه جغرافیایی پراکندگی قوم کرد معرفی کلی موسیقی کردی مد معرفی الگوی ژنتیکی موسیقی کرد مصادیق الگوی ژنتیکی در مناطق کرد نشین موقعیت جغرافیایی کردان ساکن ایران: ایران به دلیل تنوع زیستگاه ها و اقوام مختلف ساکن در آن دارای تنوع فراوان فرهنگی است. یکی از اقوام ساکن در رشته کوه زاگرس قوم کرد است.تقسیمات جغرافیایی یکی از مصایب ...
شنبه، 04 تیر 1401 - 08:32
تعداد بازدید: 1570
براساس منابع تاریخی اقوام ترک و مغول از چند هزار سال پیش در اطراف دریاچه های آرال، بالخاش و رودخانه­ ی یه نه سئی میزیسته اند. حرکت و کوچ این اقوام از صحراهای مغولستان طی قرن ­ها صورت پذیرفت و رفته رفته گروه های کثیری از آنان در سمت شرقی دریاچ هی خزر و صحراهای وسیع آسیای میانه پراکنده شدند. این قوم در منابع تاریخی با نام آغوز یا ترکان غز شناخته شده اند. آغوزها به دلیل دشواری های طبیعی و ...
ﺳﻪشنبه، 24 خرداد 1401 - 15:03
تعداد بازدید: 1603
قشقایی از ایلات معروف ترک زبان در جنوب ایران است. مذهب آنان شیعه است. فعالیت عمده قشقایی ها دام پروری و پرورش اسب است. زنان قشقایی به بافتن گلیم و دیگر دست بافتهای عشایری در جهان شهرها اند. ایل قشقایی مشتمل بر تیره های متعددی است مانند: کشکولی، شش بلوکی، خلج، فارسی مدان، صفی خانی، رحیمی، کرائی، بیات، دره شوری و ایگدر. بعضی معتقدند که قشقایی ها از اعقاب قبيله ترک خلج هستند که در هندوستان می زیستند ...
ﺳﻪشنبه، 24 خرداد 1401 - 14:36
تعداد بازدید: 1954
محمد مالمیر: خبر بازگشت یک نوازنده و خواننده باتجربه موسیقی مقامی به عرصه هنر از اتفاقات میمون و مبارکی است که باید آن را به فال نیک گرفت؛ هنرمندی که برخی از خوانش‌های موسیقی لری از جمله موسیقی برزگری و موسیقی صیادی شوقنی، مختص اوست و علاقه‌مندان موسیقی مقامی این‌گونه از موسیقی‌ها را با ساز و صدای او می‌شناسند. موسیقی گاگریو، موسیقی هفت لنگی، موسیقی سرصیادی و موسیقی علیدوستی از دیگر بخش‌های موسیقی...
شنبه، 21 خرداد 1401 - 16:02
تعداد بازدید: 1888
فتیرمسکه، این خوراک محلی از کره محلی گوسفندی و یا گاوی در فصل بهار تهیه می‌شود برای تهیه آن ابتدا باید فتیر قتلمه درست شود، در فرهنگ بومی مردم استان خراسان شمالی تهیه خوراک تا پیش از دست‌یابی به تکنولوژی جدید از تنوع بسیاری برخوردار بوده است. زنان با الهام از استعداد و ذوق و هنر خانگی خود انواع غذاهای محلی و خوش‌طعم را برای مصرف خانواده و یا به مناسبت‌های مختلف ازجمله نوروز، عروسی و عزا می‌پختند ...
ﺳﻪشنبه، 10 خرداد 1401 - 10:23
تعداد بازدید: 1554
صفحه 65 از 84ابتدا   قبلی   60  61  62  63  64  [65]  66  67  68  69  بعدی   انتها   

عضویت در خبر نامه