هزارک - دمی لخلاخ
لخلاخ معنای بوی خوش است. این غذا اصالتاً از سواحل عربی خلیجفارس آمده است و در طی سالها در میان مردم جنوب جاافتاده است. مردم بوشهر این غذا را با ماهیهایی مثل هامور، سنگسر، سبیتی و سرخو تهیه میکنند. مواد لارم برای تهیه این غذا ماهی، برنج، سیر، پیاز، کره یا روغن، شوید (شبت) است.
گمنه
گمنه یا للک یکی از غذاهای سنتی بوشهر، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد (لرها به این غذا گِوِنه میگویند) است. گمنه به شیوههای مختلفی طبخ میشود. برای تهیه این غذا للک یا گمنه، پیاز و روغن نیاز دارید.
کبه و قلیه میگو از غذاهای سنتی و لذیذ به شمار به شمار میآیند.
منبع: اتاقک
عکس از: مجله آشپزی تاپ کوکینگ