آرشه ārǝꞎǝ.
پنیر گوسفندی تازه: یک کیلوگرم، سرشیر: پانصد گرم، کرهی محلّی: دویستوپنجاه گرم، لور: پانصد گرم، آرد: صد گرم. پنیر را با سرشیر و لور از الک رد میکنند تا یکدست شود. تمام این مواد را در ظرف ریخته، با کف دست آنقدر هممیزنند تا صاف، یکدست و بدون گره شود. مخلوط آماده را در قابلمه میریزند و روی حرارت زیاد مرتّب هممیزنند تا بهجوش آید (این مواد در ابتدا به صورت شیر بریده است ولی کم ک...
چهارشنبه، 01 آذر 1402 - 08:47
تعداد بازدید: 3063
اختتامیه اولین رویداد ملی لالایی با عنوان «گهواره» با محوریت لالاییهای نواحی ایران، عصر روز شنبه ۲۷ آبان ماه با معرفی برگزیدگان و قدردانی از آنها با حضور مدیران حوزه هنری، داوران و دبیران جشنواره برگزار شد.
بشری صاحبی دبیر اولین رویداد ملی لالایی در ابتدای این مراسم ضمن ارایه گزارشی از روند برگزاری پروژه گفت: احیای ظرفیت فرهنگی لالایی و فراهم آوردن شرایط تحقق رویای آینده روشن کود...
دوشنبه، 29 آبان 1402 - 11:22
تعداد بازدید: 2263
مقدمه:
در این قسمت از مجموعه نوشتارهای طب سنتی و عامیانه ایران، بخش دوم از درمان های گیاهی بیماری های عمومی در نواحی مختلف ایران را پی خواهیم گرفت. امید است که مطالعه این مطالب، باعث شناخت هر چه بهتر اقوام ایرانی و سبک زندگی ایشان گردد.
دل درد
در اردبیل براي درمان دل درد ناشی از سردی مزاج، مقداری نبات و زنجبيل را با هم تركيب می کنند و به شخص مي دهند؛ جهت درمان دل درد ناشی از يبوست، مقداری خا...
دوشنبه، 29 آبان 1402 - 09:58
تعداد بازدید: 824
مراوتپه، شرقی ترین نقطه گلستان است و با ترکمنستان،مرز مشترک دارد. به سبب دوری از مرکز و پایبندی مردم منطقه به فرهنگ، هنر و سنن قوم ترکمن، این منطقه به شکل یک گنج باقی مانده و همچنان می توان نغمه های قدیمی ترکمنی را در این سامان شنید. تجربه ی اجرای موسیقی و برنامه های فرهنگی و هنری در مراوتپه را داشته ام. از سال های نوجوانی که مراوتپه هنوز شهرستانی مستقل نشده بود تا امروز که این شهرستان در حال توسع...
دوشنبه، 29 آبان 1402 - 08:53
تعداد بازدید: 1257
آب دندون ’āb dandun
آرد برنج: پانصد گرم، روغن: دویست گرم (صد گرم کره، صد گرم روغن جامد)، پودر قند: صد گرم، تخممرغ: سه زرده و یک سفیده، تخم خرفه: یک قاشق غذاخوری، پودر هل: دو قاشق مربّاخوری. تخممرغ و هل را همزده و روغن و پودر قند را به آن میافزایند. این مواد را آن قدر هممیزنند تا کف کند و به رنگ سفید درآید. آرد را کمکم به آن میافزایند و سی تا چهل دقیقه ورز میدهند. خمیر بهدستآم...
شنبه، 27 آبان 1402 - 09:08
تعداد بازدید: 3359
دلیل نفوذ ناپذیر بودن آن در برابر سرما و رطوبت همچنان مورد توجه و استفاده مردم در مناطق سرد و کوهستانی قرار دارد.
منبع: میراث آریا
به نوشته: مرجان نعمتی صبا
عکس تیتر: مهر
شنبه، 27 آبان 1402 - 08:54
تعداد بازدید: 1381
در این اجرا علاوه بر لاک لگن، سازهای گوشاخ، گوکل، کرنا، غرنه، نقاره و سرنا هم استفاده شده است.
منبع: سایت فرارو
کلیپ: آپارات عصر ایران
پنجشنبه، 25 آبان 1402 - 10:49
تعداد بازدید: 1076
آغوز نون ’āquz nun
شیوهی پخت نان گردویی مانند نان کلانی است با این تفاوت که موادّ میانی آن مخلوطی از گردوی خردشده، زردچوبه، پیاز رندهشده و یک قاشق مربّاخوری ربّ آلوچه است. روی خمیر گردویی، با مُهر نقش میزنند و از مخلوط ماست و زردچوبه روی آن میمالند. نک: کلانی نون.
پنجهکشنون panjǝ kaꞎ nun
آرد گندم سبوسدار: دو کیلوگرم، خمیرمایه: نصف قاشق چایخوری، نمک: یک قاشق چایخوری، شک...
چهارشنبه، 24 آبان 1402 - 10:49
تعداد بازدید: 946
هنوز تعداد معدودی از چوپانان و گالشها (گاوداران) در مناطق و ارتفاعات بلند کوهستان به خاطر مصونیت از سرما و عبورومرور آسان در میان برف از کفش چرمی، پاپیچ پشمی و چوخا یا شلوار پشمی استفاده میکنند. با این همه این پوشاک و پایافزار طی چند دههی گذشته (حدود نیم قرن) عمومیت خود را از دست داده است.
زنان از هیچگونه شلواری استفاده نمیکردند و در فصول سرد، پاهای خود را با جوراب پشمین میپوشاندند. پای...
چهارشنبه، 24 آبان 1402 - 09:51
تعداد بازدید: 1904
موضوع محوری جشنواره موسیقی کیش «یامال» آفرینش آثار با کلام و بدون کلام، مبتنی بر اشعار حماسی با گویش و زبان قومی به همراه حرکات آیینی و بومی با مضامین حماسی و صلح و مهرورزی استوار است.
...
ﺳﻪشنبه، 23 آبان 1402 - 09:26
تعداد بازدید: 7217