اوزن برون کباب ozun borun kǝbāb.
ماهی اوزنبرون: پانصد گرم، پیاز رندهشده: دو عدد، زعفران آبکرده: نصف استکان، آبنارنج یا آبلیمو: نصف استکان، نمک و فلفل: به میزان لازم. ماهی را در تکّههای مربّعشکل خرد میکنند و چهار تا پنج ساعت در آبِ پیاز رندهشده، نمک، فلفل، زعفران و آبلیمو یا آبنارنج میخوابانند. ماهی را به سیخ میکشند و کباب میکنند.
دز ماهی dez māhi.
ماهی سفید: یک عدد با ...
چهارشنبه، 17 آبان 1402 - 11:12
تعداد بازدید: 876
در این قسمت از برنامه، با موضوع بحر طویل در موسیقی خراسان خواهیم پرداخت.
پژوهشگر و کارشناس: غفور محمدزاده
گوینده: لیدا شیرازی
تهیه کننده و نویسنده: زهرا صادق زاده
چهارشنبه، 17 آبان 1402 - 11:10
تعداد بازدید: 784
در این قسمت از برنامه، با موضوع موسیقی انقلابی شرق خراسان خواهیم پرداخت.
پژوهشگر و کارشناس: غفور محمدزاده
گوینده: لیدا شیرازی
تهیه کننده و نویسنده: زهرا صادق زاده
دوشنبه، 15 آبان 1402 - 10:45
تعداد بازدید: 710
مقدمه:
در این قسمت از مجموعه مقالات طب سنتی و عامیانه ایران، به بررسی استفاده از گیاهان دارویی در درمان بیماری های عمومی می پردازیم. جغرافیای گسترده و شرایط آب و هوایی متنوع فلات ایران، امکان رشد گیاهان فراوانی را فراهم می آورد که بسیاری از آنان واجد اثرات دارویی هستند. اقلیم خشک و نیمه خشک و همچنین کوهستانی بودن بخش عمده ای از ایران موجب آن شده که مقدار مواد شیمیایی و دارویی موجود در گیاهان ای...
دوشنبه، 15 آبان 1402 - 09:58
تعداد بازدید: 783
آغوز کوکو ’āquz kuku.
گردوی ساییدهشده: سیصد گرم، تخممرغ: پنج عدد، پیاز رندهشده: یک عدد، نیشکر: سه قاشق غذاخوری،کره، نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم. گردوی ساییدهشده را با پیاز، تخممرغ، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط میکنند و هممیزنند. موادّ کوکو را در روغن داغ سرخ میکنند. پس از سرخشدن یک روی کوکو آن را برمیگردانند. نیشکر را در یک پیمانه آب حل میکنند. مخلوط نیشکر و آب را به کوکو...
شنبه، 13 آبان 1402 - 09:30
تعداد بازدید: 733
در این کلیپ به معرفی آواز شاه نامه خوانی کهگیلویه و بویر احمد از استاد کوروش رضوانی فر را تماشا می کنیم.
منبع: هزارک
عکس تیتر: جناب موزیک
شنبه، 13 آبان 1402 - 09:25
تعداد بازدید: 1094
بیج بیج bij bij. (مازندران) واویشکا vāviꞎkā. (گیلان).
گوشت چرخشده: پانصد گرم، پیاز: سه عدد متوسّط، ربّ گوجه: دو قاشق غذاخوری، آبنارنج: دو قاشق غذاخوری، گوجهفرنگی: چهار عدد، روغن: سه قاشق غذاخوری، کره: یک قاشق غذاخوری، نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم. پیازهای خلالشده را سرخ کرده، به آن زردچوبه میزنند و همراه با آن گوشت را تفت میدهند. ربّگوجه، گوجهفرنگی رندهشده و نصف پیمانه آب به آ...
چهارشنبه، 10 آبان 1402 - 09:18
تعداد بازدید: 733
در این قسمت از برنامه به معرفی خاندان تبرک تاج از شهرستان سرخس خواهیم پرداخت.
پژوهشگر و کارشناس: غفور محمدزاده
گوینده: لیدا شیرازی
تهیه کننده و نویسنده: زهرا صادق زاده
چهارشنبه، 10 آبان 1402 - 09:15
تعداد بازدید: 891
به نقل از روابط عمومی پروژه، «فاروق» عنوان فیلم مستندی به تهیهکنندگی و کارگردانی رضا حامدیخواه است که به زندگی، آثار و هنر محمدفاروق کیانیپور به عنوان گنجینه زنده بشری و استاد حرکات آیینی تربتجام میپردازد.
این فیلم مستند ۵۰ دقیقهای علاوهبر زندگی و آثار فاروق کیانی به زوایای پیدا و پنهان عرفان شرق خراسان که بر مبنای اندیشههای عارف بزرگ شیخ احمد جامی در موسیقی، شعر و آیینهای ...
ﺳﻪشنبه، 09 آبان 1402 - 14:04
تعداد بازدید: 531
گلستان، سرزمین برادری و کانون همدلی اقوام است. ما غذا، پوشاک، صنایع دستی و آداب و رسوم بسیاری از اقوام ساکن استان گلستان رامی شناسیم اما در بطن موسیقی آنها وارد نشده ایم. موسیقی ترکمنی، یکی از آن گنجینه های بزرگ است که هم زیبایی دارد، هم پیچیدگی و هم اصالت و فخامت... مردم ترکمن صحرا، در غم ها و شادی هایشان موسیقی دارند. عاشقانه هایشان با موسیقی روایت شده و درعین حال موسیقی حماسی دارند. با حضور پرر...
دوشنبه، 08 آبان 1402 - 11:29
تعداد بازدید: 834